Még idén szerkezetkész lesz az új FTC stadion

Még idén szerkezetkész lesz az új FTC stadion

Minden tiszteletem a vidéki csapatoké, de ameddig nem lesz nemzetközi szinten jegyzett Ferencváros és Újpest, addig erős magyar futball sem lesz. Azt remélem, hogy ez a stadion ehhez hozzá fog járulni – nyilatkozta Tarlós István főpolgármester az FTC stadion építésének megtekintésekor. Remélem, hogy a közönség futballkultúrája is javulni fog ebben a létesítményben, hiszen ez a sport világában egy valóságos szentély, ékszer lesz, ahol még a legszélsőségesebb mentalitású ember is megpróbál majd viselkedni, úgy, ahogy sportemberhez, szurkolóhoz illik – tette hozzá. Fürjes Balázs kormánybiztos az épülő létesítményt bemutatva megjegyezte: az építkezés az ütemterv előtt jár, év végig szerkezetkész lesz, vagyis a 2014/15-ös szezont biztosan itt kezdheti a Ferencváros.

Amit Kubatov Gábor elnökként – jó értelemben véve – művel a Ferencváros élén, az több mint biztató – jegyezte meg a főpolgármester. Kubatov Gábor, az FTC elnöke és Fürjes Balázs kormánybiztos pedig köszönetet mondott a főpolgármesternek, amiért minden rendelkezésére álló eszközzel segítette, segíti a beruházást.

A főpolgármester megtekintette a nemrég átadott látogatóközpontot is, ahol a Fradi-üzlet és múzeum kapott helyet, míg az emeleten a készülő létesítmény makettje látható, de virtuálisan körbe lehet bringázni a stadiont, illetve annak építéséről 3D-s vetítést lehet megtekinteni.

Még idén szerkezetkész lesz az új FTC stadion – Galéria

Fürjes Balázs kiemelte, hogy az aréna multifunkcionális lesz, azaz labdarúgómeccsek mellett koncertek, konferenciák, kulturális rendezvények megrendezésére is alkalmas. Hangsúlyozta, hogy nemcsak a Ferencváros miatt zöld a stadion, hanem a környezettudatos építés miatt is, például a régi Albert-stadion elemeit 100 százalékban felhasználták az új építéséhez.

Az építkezés több mint 2000 embernek ad munkát, így legalább 2000 családnak biztosít megélhetést. A tervek szerint év végére teljesen szerkezetkész lesz a több mint 22 ezer néző befogadására tervezett aréna, azaz befejezéséhez közeledik a külső építés – hangsúlyozta Fürjes.
Forrás: Budapest.hu