You are currently viewing Félmilliárd forintot biztosít a kormány a Budapestet átszelő főutak karbantartására

Félmilliárd forintot biztosít a kormány a Budapestet átszelő főutak karbantartására

A kormány 500 millió forinttal támogatja a központi költségvetésben az egy- és két számjegyű országos főközlekedési utak fővárosi szakaszainak karbantartását. A Fővárosi Közgyűlés 2013. február 27-i döntése alapján az éves útfelújítási keretén túl ebből a forrásból 2013-ban három főútvonalon végez felújítást a Fővárosi Önkormányzat megbízásából a Budapesti Közlekedési Központ.

Új burkolatot kap a Jászberényi és a Grassalkovich út egy-egy szakasza, megújul a felüljáró az Ócsai úton

Az 500 millió forintos támogatásból a BKK Közút kivitelezésében:

  1. a Jászberényi út Maláta utca és a Maglódi úti csomópont közötti 9.000 négyzetméteres szakaszára kerül két rétegben új aszfaltburkolat, emellett a pályaszerkezet helyi hibáinak javítását, a buszmegállók felújítását, a szegély- és járdajavítást, valamint a padkarendezést is elvégzik;
  2. megújul a Grassalkovich út Haraszti út és Ócsai út közötti, 3800 négyzetméteres szakasza – ahol szükséges, javítják a pályaszerkezetet, emellett felújítják a buszmegállókat, a szegélyeket és a járdát, az úttest pedig kétrétegű aszfaltburkolatot kap;
  3. az Ócsai úti, MÁV-vágányok feletti felüljárón elvégzik a dilatáció cseréjét, és javítják a betonfelületek bevonatát.

Megújuló útburkolati jelek a Rákóczi híd és az Árpád híd közötti körúti szakaszon

A burkolatfelújításokon túl a kormány által biztosított forrásokból javítják a kopott hosszanti és keresztirányú útburkolati jeleket is a Róbert Károly körút – Hungária körút – Könyves Kálmán körút vonalán a szintén nagy forgalmat lebonyolító, Rákóczi híd és Árpád híd közötti szakaszon, mintegy 15.000 négyzetméteren.

A Budapesti Közlekedési Központ és a BKK Közút a kormány által juttatott 500 milliós támogatáson túl a korábbi évek gyakorlatához híven a Fővárosi Önkormányzat által biztosított keret terhére az idén is több útszakasz felújítását tervezi.