/English version

Star Park Csoport parkoló- és garázsszolgáltatásKertész utcai parkolónk egy fala a híres Dan Ferrer keze alá került Dátum | 2017-10-10

Alíz csodaországban átirat- Dan Ferrer

Elkészült a hatodik tűzfal az augusztus végén kezdődő Színes Város Budapest Fesztiválon. A 170 m2-es alkotást Dan Ferrer spanyol művész jegyzi.

Az 1980-ban Madrid környékén született művész gyerekként a graffiti, a gördeszka és a képregények világa iránt érdeklődött. Ezen hatások mentén hozta létre saját kreatív stúdióját, amely számos nemzetközi ügynökséggel és márkával működik együtt. Nagy formátumú falfestményeket alkot, továbbá rendszeresen vesz részt vásárokon. Alkotásaival olyan városokban találkozhatunk, mint New York, Róma, Milánó, London, Frankfurt, Madrid, Biarritz, és most már Budapest. Az alkotó szemlélete a következő: ,,A művészeti nyelvem a realisztikus és a tanulmányozott források közti harmóniát, egyensúlyt keresi. Számomra fontos a motiváció, a személyes érintettség egy-egy alkotás során. Minden munkámnál erőteljes üzenetet szeretnék kifejezni, ami mindenkit egyaránt érint, mindenki átérezheti a kollektív tartalmat. Szeretek olyan allegóriákkal, szimbólumokkal dolgozni, mint a félelem, a szeretet, az idő, az igazságosság, és ezek grafikus megjelenítése.”
A murál üzenete a következő: a gyermekekben, a jövőben számos potencia és remény rejlik, amelyeket motivációval kell táplálni, hogy fejlődjenek, kibontakozhassanak, naggyá váljanak. Egy az ,,Alíz csodaországban” világához hasonló hangulatot teremtve jeleníti meg a gyermek modellt a motiváció és demotiváció süteményeivel, kontrasztjaival a spanyol alkotó.

PPG Trilak, a Színmester Magyarország Élmény Itthon BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft.

Forrás: Színes Város

https://www.facebook.com/pg/szinesvaros/photos/?tab=album&album_id=150496762287339001 02 03 04 05 06 07 08